Ovnsbakt torskefilet med urtepoteter, gulrotpuré, grønnkål- og epleglaserte reddiker og smørsaus
Glutenfri

Ovnsbakt torskefilet med urtepoteter, gulrotpuré, grønnkål- og epleglaserte reddiker og smørsaus

4.44 (63)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Salsa verde
½ pakke
Gulrøtter
400 g
Lime
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Grønnkål
50 g
Smørsaus
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 643 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid kan du steke gulrøttene og reddikken ved siden av potetene i ovnen. Vend inn eplet og grønnkålen og stek videre i 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 12 minutter.
 Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med 1 ss smør. Smak til puréen med salt, pepper og litt saft fra limen. Kutt resten av limen i båter.   
Ta potetene ut av ovnen, og vend inn salsa verden. Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene, og krydre den med salt og pepper. Ha gjerne litt av salsa verden på fisken også. Stek potetene og fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller potetene er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll reddikene og eplet. Del reddikene i fire. Del eplet i to, og kutt det i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek redikkene i et par minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleskivene og grønnkålen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper.   
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Server limebåtene til retten.
Vel bekomme!