Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus
Glutenfri

Kokt torsk med ovnsbakte gulrøtter og poteter, servert med edamamebønner i kryddersmørsaus

4.26 (211)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
½ ss
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Smør
3 ss
(Melk)
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 571 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs, avhengig av størrelsen. Del potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Vend inn edamamebønnene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av ingefærblandingen og  ½-1 pose soyasaus. Hold det hele varmt frem til servering. 
Nyt måltidet!
Vel bekomme!