Glutenfri
Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing
kokte poteter og stekt savoykålblanding4.23 (302)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Rødt eple
½ stk
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Lettrømme
75 g
Laksefilet
270 g
Sitron
½ stk
Savoykålblanding
300 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 593 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak, men husk å skylle sitronen godt først.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll eller skrell eplet, og kutt det i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Del sitronen i to. Bland eplet og gressløken med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Klem over saften fra resten av sitronen, og stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålblandingen i 2–3 minutter. Bland inn 1 ss smør, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!