Glutenfri
Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte krydderpoteter og gulrøtter, servert med soppsaus
4.34 (312)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Soppsaus
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 606 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskrem, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet. Ta vare på kraften fra kyllingen og ha den i sausen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel gulrøttene, løken og krydderpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i de ferdigstekte grønnsakene.
Legg posen med soppsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Stek kyllingen oppå grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og ½ ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!