Laktosefri
Glutenfri
Marinert indrefilet av svin og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, servert med appelsin- og sitronvinaigrette
4.1 (116)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpoteter
2 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Filetstykke av svin
300 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 596 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å spare tid, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen i forveien. Da kan du sette sammen ingrediensene til en kald salat.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell søtpotetene og gulrøttene. Kutt søtpotetene i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Fordel søtpotetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, sitruskrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og ha det over i en ildfast form. Stek kjøttet nederst i ovnen i 15–18 minutter. La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.
Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha skallet fra appelsinen i en bolle, og press over saften fra sitronen. Pisk inn 3 ss olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Bland spinaten med de ovnsbakte grønnsakene. Fordel grønnsakene, appelsinen og løken utover et serveringsfat.
Server appelsin- og sitronvinaigretten til retten.
Vel bekomme!