Glutenfri
Lettsaltet torskefilet med baslamicobakte rødbeter, blomkålpuré og smørsaus med gressløk
4.45 (110)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødbete
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Lettsaltet torskefilet
325 g
Blomkål
1 stk
Smør
1 ss
Smørsaus
½ pakke
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 635 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne plasthansker når du skreller rødbetene, da de slipper mye rød væske som farger hendene. Hvis du ikke har hansker, kan du skrelle rødbetene under rennende vann.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i mindre biter hvis de er store. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbeten i jevnstore terninger. Ha rødbetebitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek rødbetebitene midt i ovnen i 10 minutter.
Del blomkålen i buketter. Ha blomkålbukettene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok blomkålen i omtrent 12 minutter, til den er mør.
Ha posen med smørsaus i kjelen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes koketid. Skyll og finhakk gressløken. Ha gressløken i et sausenebb, og rør inn den varme sausen rett før servering.
Legg fisken på stekebrettet med rødbetebitene, og stek videre i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med pepper.
Sil vannet av blomkålen, og kjør den og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!