Laktosefri
Glutenfri
Wok med sprøstekt kylling
brokkoli og paprika i østerssaus, servert med jasminris4.25 (479)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Maisstivelse
1 pakke
Olje
2 ss
Brokkoli
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Østers- og vårløksaus
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Vann
½–1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 772 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 89 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finriv hvitløken og omtrent ½ ss av ingefæren på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Bland ingefæren med hvitløken, 2 ss olje og litt salt og pepper i en skål. Ha maisstivelsen i en annen skål. Vend kyllingen først i oljeblandingen, og deretter i maisstivelsen.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, uten å røre om, til den har en sprø stekeskorpe. Snu kyllingen, og stek den videre i 2–3 minutter til. Stek gjerne kyllingen i to omganger. Ha kyllingen over på en tallerken.
Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i båter.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Wokk grønnsakene i 2–3 minutter, til de er litt gylne, men fortsatt sprø. Krydre med salt og pepper. Tilsett østers- og vårløksausen, soyasausen og ½–1 dl vann. Gi woken et raskt oppkok, og ta den av varmen. Ha i kyllingen helt til slutt.
Vel bekomme!
Vel bekomme!