Grønnsakskjøttboller med paprika og hvitløk, tyrkisk krydderyoghurt og tomatbulgur
4.18 (122)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
Vann
2 ½ dl
Smør
½ ss
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Gul paprika
1 stk
Sukkererter
150 g
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 738 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakskjøttbollene kan også varmes midt i ovnen ved 220 grader i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Skyll og del sukkerertene i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene i et par minutter, til de begynner å bli myke. Tilsett hvitløken og sukkerertene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen, og bland dem med grønnsakskjøttbollene.
God middag!
Vel bekomme!