Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte beter og småpoteter, servert med soppsaus
20-30

Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte beter og småpoteter, servert med soppsaus

Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en soppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte beter og kylling

rødbeter
Rødbeter
2 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 567 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte beter: Skrell og kutt betene i båter. Skyll potetene. Fordel betene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 20–25 minutter, eller til det er gjennomstekt.    
  3. Ovnsbakt kylling: Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomvarm.
  4. Maiskrem: Sil laken av maisen(se tips). Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, og smak til med litt salt.  
  5. Soppsaus: Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. Ha gjerne kraften fra kyllingpakken i sausen. 
  6. Skjær kyllingen i skiver før servering.