Glutenfri
Pannestekt torsk med krydret smørsaus
servert med sitruskrydrede poteter og gulrøtter4.09 (154)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Smør
1 ss
Torskefilet
300 g
Smør
1 ss
Smørsaus
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 519 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele.
Skyll og kutt potetene i to. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem med potetene de siste 5 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør og sitruskrydderet.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Smak til med kryddermiksen.
Vel bekomme!