Pannestekt torsk med krydret smørsaus servert med sitruskrydrede poteter og gulrøtter
Glutenfri

Pannestekt torsk med krydret smørsaus

servert med sitruskrydrede poteter og gulrøtter
4.12 (119)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 529 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele.  
 Skyll og kutt potetene i to. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem med potetene de siste 5 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør og sitruskrydderet. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. 
 Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Smak til med kryddermiksen. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!