Laktosefri
Cæsarsalat med kyllingfilet, sprøstekt bacon, kokte egg og brødkrutonger, toppet med Grana Padano
4.46 (663)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Egg
2 stk
Hjertesalat
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Baconterninger
150 g
Skivet kyllingfilet
200 g
Grana Padano
1 stk
Cæsardressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 781 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I stedet for å lage krutonger av multibrødene, kan du varme dem i ovnen på 220 grader i 3–4 minutter.
Kok eggene i 8–9 minutter, og avkjøl dem i kaldt vann.
Kutt enden av hjertesalatene. Skyll bladene i kaldt vann, tørk dem lett, og kutt dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maiskornene. Bland sammen alle grønnsakene i en stor serveringsskål.
Kutt multibrødene i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet over på en tallerken, og stek brødterningene i fettet fra baconet i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Ha brødet i en serveringsskål. Ha litt ny olje i pannen, og stek kyllingen i omtrent 3 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Skrell og del eggene i båter. Bland halvparten av cæsardressingen med grønnsakene fra punkt 2. Topp salaten med eggebåtene, baconet og Grana Padano-osten. Server krutongene og resten av cæsardressingen til retten.
Vel bekomme!