Glutenfri
Svinekam med surkål og ovnsbakte grønnsaker, servert med steinsoppsaus og rørte tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Rosenkål
200 g
Rødt eple
½–1 stk
Småpoteter
300 g
Surkål
1 pakke
Steinsoppsaus
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 824 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend 1 ss smør inn i de ovnsbakte grønnsakene for ekstra god smak. Tilsett da smøret med rosenkålen og eplet.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Rens og kutt rosenkålen i to. Skyll og kutt eplet i båter. Kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Stek rosenkålen og eplet med potetene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid (se tips).
Legg posene med surkålen og steinsoppsausen i en kjele med vann. Kok opp, og la surkålen og steinsoppsausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile til resten av retten er ferdig.
Ha surkålen og steinsoppsausen over i hver sin serveringsskål.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!