Svinekam med surkål og ovnsbakte grønnsaker, servert med steinsoppsaus og rørte tyttebær
Glutenfri

Svinekam med surkål og ovnsbakte grønnsaker, servert med steinsoppsaus og rørte tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rosenkål
200 g
Rødt eple
½–1 stk
Småpoteter
300 g
Surkål
1 pakke
Steinsoppsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Mager svinekam i skiver
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 824 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend 1 ss smør inn i de ovnsbakte grønnsakene for ekstra god smak. Tilsett da smøret med rosenkålen og eplet.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Rens og kutt rosenkålen i to. Skyll og kutt eplet i båter. Kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Stek rosenkålen og eplet med potetene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid (se tips).
Legg posene med surkålen og steinsoppsausen i en kjele med vann. Kok opp, og la surkålen og steinsoppsausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile til resten av retten er ferdig.
 Ha surkålen og steinsoppsausen over i hver sin serveringsskål.
 Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!