Butter chicken med masalapoteter, karribakte grønnsaker og mangochutney
Glutenfri

Butter chicken med masalapoteter, karribakte grønnsaker og mangochutney

4.32 (188)
Under 30 min
18 Ingredienser
Butter chicken er en nydelig indisk rett full av smak. Dypp de gode masalapotetene i den fyldige sausen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
1 stk
Garam masala
½–1 pakke
Mangochutney
½–1 glass
Smør
½ ss
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
½ stk
Sitron
½ stk
Karri
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Tomatpuré
½ ss
Butter chicken-paste
1 glass
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 819 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne de ferdigbakte grønnsakene inn med kyllingen og sausen. Server mangochutneyen på siden hvis dere heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til potetene. 
 Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i grove terninger. Kok potetene i 12–15 minutter, til de er møre. Skrell rødløken og ingefæren og skyll chilien. Finhakk løken, ingefæren og ønsket mengde av chilien.
 Skrell og grovhakk hvitløken og rødløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha grønnsakene over i en ildfast form. Vend inn sitronskallet, karrien, litt olje, salt og pepper, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett butter chicken-pasten og fløten, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter (se tips). 
 Hell vannet av potetene, og ha dem over på en tallerken. Varm opp igjen kjelen til middels varme, tilsett ½ ss smør og stek rødløken, ingefæren og chilien i 2 minutter.  Tilsett potetene, garam masala-krydderet og mangochutneyen, og vend det godt sammen. Stek videre under omrøring i 3 minutter, og smak til med salt og pepper. 
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og yoghurten til retten.
Vel bekomme!