20-30
Glutenfri
Butter chicken med masalapoteter, karribakte grønnsaker og mangochutney
Butter chicken er en nydelig indisk rett full av smak. Dypp de gode masalapotetene i den fyldige sausen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Masalapoteter
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
1 stk
Garam masala
½–1 pakke
Mangochutney
½–1 glass
Smør (Melk)
½ ss
Karribakte grønnsaker
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
½ stk
Sitron
½ stk
Karri
½–1 pakke
Butter chicken
Skivet kyllingfilet
300 g
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Tomatpuré
½ ss
Butter chicken-paste
1 glass
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Tilbehør
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 819 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne de ferdigbakte grønnsakene inn med kyllingen og sausen. Server mangochutneyen på siden hvis dere heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til potetene.
- Masalapoteter: Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i grove terninger. Kok potetene i 12–15 minutter, til de er møre. Skrell rødløken og ingefæren og skyll chilien. Finhakk løken, ingefæren og ønsket mengde av chilien.
- Karribakte grønnsaker: Skrell og grovhakk hvitløken og rødløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha grønnsakene over i en ildfast form. Vend inn sitronskallet, karrien, litt olje, salt og pepper, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
- Butter chicken: Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett butter chicken-pasten og fløten, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter (se tips).
- Masalapoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og ha dem over på en tallerken. Varm opp igjen kjelen til middels varme, tilsett ½ ss smør og stek rødløken, ingefæren og chilien i 2 minutter. Tilsett potetene, garam masala-krydderet og mangochutneyen, og vend det godt sammen. Stek videre under omrøring i 3 minutter, og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og yoghurten til retten.