Krydret kjøttdeig i pita med friske grønnsaker og hvitløksdressing
3.84 (128)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Tobladssalat
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Cherrytomater
250 g
Maiskorn
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Lettrømme
1/2 pakke
Kjøttdeig
500 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Pitabrød
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grillvær? Lag avlange kjøttboller av kjøttdeigen, krydderet, salt, pepper og egg, og stek på grillen!
Sett stekeovnen på 190 grader.
Skyll tobladssalaten og rens paprikaen. Kutt paprikaen i terninger, kutt rødløken i skiver, og kutt cherrytomatene i to. Hell vannet av maiskornene, og ha alle grønnsakene i separate serveringsskåler.
Skrell og press hvitløken. Ha rømmen i en skål, og smak til med ønsket mengde av hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden, tilsett det tyrkiske krydderet og litt salt og pepper, og stek kjøttdeigen videre i 3-4 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Varm pitabrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Vel bekomme!