Krydret kjøttdeig i pita med friske grønnsaker og hvitløksdressing

Krydret kjøttdeig i pita med friske grønnsaker og hvitløksdressing

3.84 (128)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Tobladssalat
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Cherrytomater
250 g
Maiskorn
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Lettrømme
1/2 pakke
(Melk, Laktose)
Kjøttdeig
500 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Pitabrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Olje
Salt
Pepper
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillvær? Lag avlange kjøttboller av kjøttdeigen, krydderet, salt, pepper og egg, og stek på grillen!

Sett stekeovnen på 190 grader.
Skyll tobladssalaten og rens paprikaen. Kutt paprikaen i terninger, kutt rødløken i skiver, og kutt cherrytomatene i to. Hell vannet av maiskornene, og ha alle grønnsakene i separate serveringsskåler.
Skrell og press hvitløken. Ha rømmen i en skål, og smak til med ønsket mengde av hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden, tilsett det tyrkiske krydderet og litt salt og pepper, og stek kjøttdeigen videre i 3-4 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Varm pitabrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Vel bekomme!