Glutenfri
Kjøtt- og grønnsaksboller i paprikasaus med asparges og potetmos
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Potetmos
500 g
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Paprikasaus
1 pakke
Asparges
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 775 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å gjøre sausen mer barnevennlig, kan du kjøre sausen jevn med en stavmikser før du har kjøttbollene tilbake i stekepannen.
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gyllne, og ha kjøttbollene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett paprikasausen, og kok opp (se tips). Ha kjøttbollene tilbake i stekepannen.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt av den nederste delen av aspargesene, og kok dem i 2–3 minutter, til de er såvidt møre, men med litt tyggemotstand.
Ha potetmosen over i en skål, og smak til med litt salt.
God middag!
Vel bekomme!