Kjøtt- og grønnsaksboller i paprikasaus med asparges og potetmos
Glutenfri

Kjøtt- og grønnsaksboller i paprikasaus med asparges og potetmos

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Paprikasaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Asparges
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 775 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 58 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å gjøre sausen mer barnevennlig, kan du kjøre sausen jevn med en stavmikser før du har kjøttbollene tilbake i stekepannen.

Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gyllne, og ha kjøttbollene over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett paprikasausen, og kok opp (se tips). Ha kjøttbollene tilbake i stekepannen.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt av den nederste delen av aspargesene, og kok dem i 2–3 minutter, til de er såvidt møre, men med litt tyggemotstand.
 Ha potetmosen over i en skål, og smak til med litt salt.
God middag!
Vel bekomme!