Kyllingbryst med appelsin- og timianbakte gulrøtter, kokte poteter og soppsaus
15-20

Kyllingbryst med appelsin- og timianbakte gulrøtter, kokte poteter og soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • sukker/honning
  • salt
  • pepper
  • olje

Kyllingbryst og gulrøtter

kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
timian
Timian
½ bunt
appelsin
Appelsin
½–1 stk
Sukker/honning
½ ss

Poteter og soppsaus

småpoteter
Småpoteter
300 g
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 502 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk steketermometer på kyllingen for best resultat. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen ligger på 65 grader, og la kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

  1. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
  2. Poteter og soppsaus: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann, men ha i litt ekstra. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Ha i posen med soppsausen de siste 10 minuttene av koketiden.
  3. Kyllingbryst og gulrøtter: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Skru av platen.
  4. Kyllingbryst og gulrøtter, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skyll og dra bladene av timianen. Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn litt olje, ½ ss sukker eller flytende honning, ønsket mengde av timianen og saften fra appelsinen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen oppå gulrøttene i formen, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter (se tips). 
  5. Vel bekomme!