Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med rødløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og krydderpoteter
4.11 (351)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Persillade
1 pakke
Smør
1 ts
Brokkoli
1 stk
Reddiker
½ pakke
Rødløk
½ stk
Lyrfilet
325 g
Smør
1 ts
Smørsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 488 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del potetene i to, og stek dem i ovnen med brokkolien for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn persilladen og 1 ts smør.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skyll og kutt reddikene i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel brokkolien, reddikene og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gyllen.
Tørk og del fisken i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
God middag!
Vel bekomme!