Pannestekt lyrfilet med rødløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og krydderpoteter
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med rødløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og krydderpoteter

4.11 (351)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ts
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Reddiker
½ pakke
Rødløk
½ stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ts
(Melk)
Smørsaus
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 488 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del potetene i to, og stek dem i ovnen med brokkolien for å spare tid og oppvask.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn persilladen og 1 ts smør.  
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skyll og kutt reddikene i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel brokkolien, reddikene og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gyllen. 
Tørk og del fisken i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. 
 Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. 
God middag!
Vel bekomme!