Laktosefri
Kokosgryte med kylling og rød curry
søtpotet, kikerter, eple og basmatiris4.13 (595)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Hvetemel
1 ss
Vann
2–3 dl
Basmatiris
135 g
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 883 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 114 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss det over gryten ved servering.
Skrell løken og søtpoteten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Kutt kyllingen i strimler. Grovhakk løken, og kutt søtpoteten i mindre biter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, søtpotetbitene og kyllingen i 2–3 minutter, til kyllingen er godt brunet. Tilsett halve pakken med currypasten og 1 ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. Rør inn kokoskremen, hønsebuljongen og 2 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saften fra limen og eventuelt mer av currypasten. Tilsett mer vann om sausen er for tykk.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og tørk korianderen. Server epleterningene og korianderen til retten.
Håper det smaker!
Vel bekomme!