Sitruskrydret svinebiff med potetmos, kremkokte jordskokker med eple og ovnsbakte gulrøtter
20-30
Glutenfri

Sitruskrydret svinebiff med potetmos, kremkokte jordskokker med eple og ovnsbakte gulrøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Ovnsbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Kremkokte jordskokker med eple

jordskokk
Jordskokk
250 g
grønt eple
Grønt eple
½ stk
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
2–3 dl

Sitruskrydret svinebiff

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 646 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har melk hjemme, eller ønsker en enklere tilberedning, kan potetene stekes i ovnen med gulrøttene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
  3. Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på gulrotstavene en gang underveis i stekingen.    
  4. Kremkokte jordskokker med eple: Skrell og del jordskokkene i mindre biter. Ha jordskokkene i en kjele, og dekk dem med 2–3 dl vann. Kok jordskokkene under lokk på middels varme i omtrent 8 minutter.   
  5. Sitruskrydret svinebiff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet 2–3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 3 minutter før servering.      
  6. Kremkokte jordskokker med eple, fortsettelse: Skrell eplet hvis du vil, og kutt det i mindre biter. Sil vannet av jordskokkene, og tilsett eplebitene, oksebuljongen og matfløten. Kok det hele på høy varme i omtrent 3 minutter, til sausen har tyknet noe. Smak til med salt og pepper.  
  7. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene, og spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. Ha ½ ss smør i mosen for en rundere smak.      
  8. God middag!