Sitruskrydret svinebiff med potetmos, kremkokte jordskokker med eple og ovnsbakte gulrøtter
Glutenfri

Sitruskrydret svinebiff med potetmos, kremkokte jordskokker med eple og ovnsbakte gulrøtter

4.27 (96)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Melk
1–1½ dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Gulrøtter
400 g
Jordskokk
250 g
Grønt eple
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
2–3 dl
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 646 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har melk hjemme, eller ønsker en enklere tilberedning, kan potetene stekes i ovnen med gulrøttene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på gulrotstavene en gang underveis i stekingen.    
 Skrell og del jordskokkene i mindre biter. Ha jordskokkene i en kjele, og dekk dem med 2–3 dl vann. Kok jordskokkene under lokk på middels varme i omtrent 8 minutter.   
 Del kjøttet i to på langs hvis stykket er tykt. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet 2–3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 3 minutter før servering.    
 Skrell eplet hvis du vil, og kutt det i mindre biter. Sil vannet av jordskokkene, og tilsett eplebitene, oksebuljongen og matfløten. Kok det hele på høy varme i omtrent 3 minutter, til sausen har tyknet noe. Smak til med salt og pepper.  
 Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene, og spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. Ha ½ ss smør i mosen for en rundere smak.      
God middag! 
Vel bekomme!