Glutenfri
Sitruskrydret svinebiff med potetmos, kremkokte jordskokker med eple og ovnsbakte gulrøtter
4.27 (96)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Melk
1–1½ dl
Smør
½ ss
Gulrøtter
400 g
Jordskokk
250 g
Grønt eple
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Vann
2–3 dl
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 646 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har melk hjemme, eller ønsker en enklere tilberedning, kan potetene stekes i ovnen med gulrøttene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på gulrotstavene en gang underveis i stekingen.
Skrell og del jordskokkene i mindre biter. Ha jordskokkene i en kjele, og dekk dem med 2–3 dl vann. Kok jordskokkene under lokk på middels varme i omtrent 8 minutter.
Del kjøttet i to på langs hvis stykket er tykt. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet 2–3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 3 minutter før servering.
Skrell eplet hvis du vil, og kutt det i mindre biter. Sil vannet av jordskokkene, og tilsett eplebitene, oksebuljongen og matfløten. Kok det hele på høy varme i omtrent 3 minutter, til sausen har tyknet noe. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene, og spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. Ha ½ ss smør i mosen for en rundere smak.
God middag!
Vel bekomme!