Bun cha med soyaglaserte kjøttboller, risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
Laktosefri

Bun cha med soyaglaserte kjøttboller, risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Bun cha er en tradisjonell vietnamesisk nudelsalat med saftige svinekjøttboller. Her får du den med syltet rødløk og en sursøt chilidressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Salt
¼ ts
Rødløk
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Risnudler
1 pakke
Lime
1 stk
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sweet chili-saus
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 900 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 118 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker mer smak på gulroten, kan du ha den i syltelaken med løken. Du kan også servere chilidressingen varm.

 Skrell og finhakk hvitløken. Bland kjøttdeigen, hvitløken, 1 ss av soya- og ingefærsausen og ¼ ts salt i en bolle. Rull deigen til små kjøttboller. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha løken i en bolle. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en kjele, og hell laken over løken. La løken trekke i laken i omtrent 10 minutter.
 Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll og kutt salaten i grove biter. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips). Ha bønnespirene i en serveringsskål.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Tilsett resten av soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter, til kjøttbollene er glaserte i sausen. 
Del limen i to. Bland sesam- og chilisausen, sweet chili-sausen og litt av saften fra limen i en serveringsskål. Kutt resten av limen i båter. Server chilidressingen og limebåtene til retten, og topp med de hakkede peanøttene.
Vel bekomme!