Bun cha med soyaglaserte kjøttboller, risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
Laktosefri

Bun cha med soyaglaserte kjøttboller

med risnudler, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Bun cha er en tradisjonell vietnamesisk nudelsalat med saftige svinekjøttboller. Her får du den med syltet rødløk og en sursøt chilidressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Salt
¼ ts
Rødløk
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Risnudler
1 pakke
Lime
1 stk
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Sweet chili-saus
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
882 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
117 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker mer smak på gulroten, kan du ha den i syltelaken med løken. Du kan også servere chilidressingen varm.

 Skrell og finhakk hvitløken. Bland kjøttdeigen, hvitløken, 1 ss av soya- og ingefærsausen og ¼ ts salt i en bolle. Rull deigen til små kjøttboller. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha løken i en bolle. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en kjele, og hell laken over løken. La løken trekke i laken i omtrent 10 minutter.
 Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll og kutt salaten i grove biter. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips). Ha bønnespirene i en serveringsskål.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Tilsett resten av soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter, til kjøttbollene er glaserte i sausen. 
Del limen i to. Bland sesam- og chilisausen, sweet chili-sausen og litt av saften fra limen i en serveringsskål. Kutt resten av limen i båter. Server chilidressingen og limebåtene til retten, og topp med de hakkede peanøttene.
Vel bekomme!