Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter og koriander, servert med jasminris og multibrød
Laktosefri
Vegetar

Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter og koriander, servert med jasminris og multibrød

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Rød currypaste
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
2–3 dl
Jasminris
135 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
1 bunt
Rødt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 860 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 146 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss over gryten ved servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern.     
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss av currypasten og ½ ss hvetemel, og stek videre under omrøring, i omtrent 1 minutt.  
Rør inn kokoskremen, 2 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det hele småkoke på middels varme i omtrent 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt. Rør inn litt vann hvis gryten blir for tykk. Tilsett kikertene når det gjenstår 5 minutter av grytens koketid. Smak til med salt, pepper, skallet og saften fra limen, og eventuelt mer av currypasten. 
Tilbered multibrødene som anvist på pakken. 
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt eplet i små terninger. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen.
Vel bekomme!