Konfitert kyllinglår med myk løk, appelsinbakt kålrot, spinat og potetmos
Glutenfri

Konfitert kyllinglår med myk løk, appelsinbakt kålrot, spinat og potetmos

4.17 (343)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Kålrot
300 g
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 979 kcal
  • Fett: 61 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan også varmes med kålroten i ovnen, hvis du heller ønsker det.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt kålroten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kålroten midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. 
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk, tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta ut den ferdigstekte kålroten av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten. 
 Ha potetmosen over i en serveringsskål.
Nyt måltidet!
Vel bekomme!