Glutenfri
Konfitert kyllinglår med myk løk, appelsinbakt kålrot, spinat og potetmos
4.17 (343)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kålrot
300 g
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Potetmos
500 g
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 979 kcal
- Fett: 61 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også varmes med kålroten i ovnen, hvis du heller ønsker det.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Skrell og kutt kålroten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kålroten midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør.
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk, tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta ut den ferdigstekte kålroten av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
Ha potetmosen over i en serveringsskål.
Nyt måltidet!
Vel bekomme!