Lofotens fiskeburgere med sitrusbakte søtpotetstaver og aioli
Laktosefri

Lofotens fiskeburgere med sitrusbakte søtpotetstaver og aioli

4.06 (280)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
Søtpoteter
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Fiskeburgere
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 702 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Bare legg dem på brettet sammen med søtpotetene når det gjenstår 7–8 minutter av søtpotetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpotetene i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm hamburgerbrødene på rist i ovnen i omtrent 2 minutter.
 Sett sammen fiskeburgere av hamburgerbrødene, fiskeburgerne, aiolien og grønnsakene.
Vel bekomme!