Laktosefri
Lofotens fiskeburgere med sitrusbakte søtpotetstaver og aioli
4.06 (280)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Søtpoteter
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Fiskeburgere
250 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 702 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Bare legg dem på brettet sammen med søtpotetene når det gjenstår 7–8 minutter av søtpotetenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpotetene i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm hamburgerbrødene på rist i ovnen i omtrent 2 minutter.
Sett sammen fiskeburgere av hamburgerbrødene, fiskeburgerne, aiolien og grønnsakene.
Vel bekomme!