Glutenfri
Pannestekt torskefilet
med gulrotpuré, ovnsbakte poteter og brokkoli, servert med baconsmørNy oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Brokkoli
1 stk
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
Torskefilet
300 g
Baconterninger
150 g
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 571 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og gulrøttene på et annet stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper på potetene og gulrøttene, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ta brettet med poteter ut av ovnen når det gjennstår 15 minutter av stedetiden, og legg brokkolien oppå. Ringle litt olje over brokkolien, og krydre med litt salt og pepper. Stek det videre sammen i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Rør inn 2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Ha baconet over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Ha de ferdigstekte gulrøttene og 1 ss smør over i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn purè. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!