Glutenfri
Pannestekt torskefilet med gulrotpuré, ovnsbakte poteter og brokkoli, servert med baconsmør
4.09 (171)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Brokkoli
1 stk
Småpoteter
300 g
Gulrotpuré
300 g
Torskefilet
325 g
Baconterninger
150 g
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 551 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt soyasaus i baconsmøret for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 7–8 minutter. Vend inn brokkolien, og stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Legg posen med gulrotpuré i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av steketiden.
Hell gulrotpuréen over i en serveringsskål.
God middag!
Vel bekomme!