Sprøbakt torsk med paprikarisotto, hvitløksbakt brokkoli og urtedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- hvitvinseddik
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Hvitløksfedd
½–1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 stk
Vann
5–6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
Panert torsk
360 g
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 804 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere paprikaen som tilbehør. Kutt den i store biter, og stek den i litt olje.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell hvitløken, og kutt den i tynne skiver. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i skiver. Ha hvitløken og brokkolien på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Vend det hele godt sammen, og stek i ovn i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll, rens, og kutt paprikaen i bittesmå terninger. Kok opp 5 dl vann i en liten kjele, og bland inn 1 ss hvitvinseddik og buljongen. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Vend inn løken og risen, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er blank.
Tilsett buljongvannet, en øse av gangen. La vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den over brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og ha osten og 1 ss smør i risottoen. Smak til med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!
Vel bekomme!