Sprøbakt torsk med paprikarisotto, hvitløksbakt brokkoli og urtedressing

Sprøbakt torsk med paprikarisotto, hvitløksbakt brokkoli og urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • hvitvinseddik
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
½–1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Vann
5–6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 804 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere paprikaen som tilbehør. Kutt den i store biter, og stek den i litt olje.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell hvitløken, og kutt den i tynne skiver. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i skiver. Ha hvitløken og brokkolien på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Vend det hele godt sammen, og stek i ovn i omtrent 20 minutter. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll, rens, og kutt paprikaen i bittesmå terninger. Kok opp 5 dl vann i en liten kjele, og bland inn 1 ss hvitvinseddik og buljongen. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. Vend inn løken og risen, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er blank. 
 Tilsett buljongvannet, en øse av gangen. La vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.   
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den over brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter.  
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og ha osten og 1 ss smør i risottoen. Smak til med salt og pepper.   
 Server urtedressingen til retten.
God middag!
Vel bekomme!