15-20
Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter, kokte poteter, og kremet appelsinsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Pannestekt torsk og appelsinsaus
Torskefilet (Fisk)
325 g
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 451 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm gjerne appelsinsausen i en kjele for seg, hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og skrell og kutt løken i båter. Fordel gulrøttene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Pannestekt torsk og appelsinsaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha appelsinsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det koke opp.
- God middag!