Kremet pasta med kylling, purre og sitron, servert med grønnkålchips
4.13 (102)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Strimlet grønnkål
50 g
Pasta
150–200 g
Purre
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Kremfløte
1½ dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 928 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 150 grader.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler pastaen.
Skyll purren. Ta av det ytterste laget, og kutt purren i skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen over på et skjærebrett, og la den hvile i et par minutter før du skjærer den i strimler.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek purren og hvitløken i 3–5 minutter, til purren er blank. Ha i kremfløten, grønnsaksbuljongen og ertene. Kok opp, og la det småkoke på lav varme i 2–3 minutter, til fløten har tyknet litt. Skyll sitronen, og finriv litt av sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til med salt, pepper, skallet og saften fra sitronen. Ikke la sausen koke etter sitronsaften er tilsatt, da kan den sprekke.
Vend grønnsaksblandingen inn i pastaen og pastavannet. Ha i kyllingen, eller server den til retten.
Kutt resten av sitronen i båter. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp pastaen med osten og grønnkålchipsen, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!