Laktosefri
Thaisalat med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, risnudler og sesam- og chilisaus
4.08 (488)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- olje
Vårløk
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Lime
½ stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
Sukker
1 ts
Risnudler
180 g
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 801 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til med litt ekstra sukker hvis du synes det er for syrlig, eller litt soyasaus hvis det mangler litt salt.
Skyll vårløken, og skrell sjalottløken. Kutt vårløken og sjalottløken i skiver. Bland sammen saften fra den halve limen, sesam- og chilisausen, ønsket mengde av ingefærblandingen og soyasausen i en skål.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og sjalottløken i 5–6 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt, og løken er gyllen. Ha i vårløken det siste minuttet av steketiden. Skru av varmen, og bland inn 1 ts sukker og chili- og limesausblandingen (se tips).
Skyll, tørk og grovhakk hjertesalaten. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og plukk bladene av korianderen. Bland sammen salaten, gulroten og korianderen i en skål, eller server dem hver for seg.
Kutt resten av limen i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!