Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, tortillaer og avokado
Laktosefri
Vegetar

Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, tortillaer og avokado

4.16 (193)
Under 35 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
⅓ pakke
(Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 875 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade når du steker bønnene for en fyldigere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Skrell gulroten, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt sjalottløken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halve pakken med paprikakrydderet og hele pakken med oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett gulrotterningene, sjalottløken, hvitløken og bønnene, og stek videre i 4–5 minutter under omrøring. Ha i 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.  
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter før servering. 
 Skrell og grovriv gulroten på et rivjern og finhakk korianderen. Bland litt av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Bland rødkålen, den revne gulroten og korianderen sammen med dressingen, og krydre med resten av paprikakrydderet, salt og pepper.  
 Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut avokadokjøttet med en skje. Del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnestuingen, og topp med avokadoen, coleslawen, den syltede rødløken og tortillachipsene. Del resten av limen i båter, og server dem og resten av chilimajonesen til retten.    
Vel bekomme!