Ovnsbakt lyrfilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og soyasmør

4.04 (159)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Blomkål
1 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Sjalottløk
½–1 stk
Gressløk
1 bunt
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 424 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finrevet ingefær eller limeskall i soyasmøret for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til til den er lett gyllen.
 Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, over eller under blomkålen, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken. Smelt omtrent 2 ss smør i en liten kjele på middels varme i omtrent 3 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og vend inn sjalottløken og soyasausen. Vend inn gressløken rett før servering. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!