Stekt Frøya lakseloin med lun brokkoli- og potetsalat, balsamicoglasert løk og ramsløkaioli
Laktosefri
Glutenfri

Stekt Frøya lakseloin med lun brokkoli- og potetsalat, balsamicoglasert løk og ramsløkaioli

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Frøya mid loin
300 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ts
(Melk)
Sukker
½ ts
Restaurantsalat
50 g
Aioli med ramsløk
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 824 kcal
  • Fett: 60 g
  • Karbohydrater: 34 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake laksen i ovnen med grønnsakene. Bruk steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Når temperaturen viser omtrent 50 grader, er fisken saftig og mør.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kutt potetene i to. Fordel brokkoli- og blomkålbukettene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.  
 Del hver av fiskeloinene i to eller tre biter, og krydre med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, til den nesten er gjennomstekt, men fortsatt har en mørkerosa kjerne. Ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken.   
Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter til den er litt myk, og tilsett balsamicovinaigretten, ½ ts smør og ½ ts sukker. La løken småkoke i 1–2 minutter. 
 Skyll salaten, og ha den over på et stort fat. Fordel de ovnsbakte grønnsakene og fisken over salaten. Legg over balsamicoløken, og topp med ramsløkaiolien.  
Bon appétit!
Vel bekomme!