Laktosefri
Glutenfri
Stekt Frøya lakseloin med lun brokkoli- og potetsalat, balsamicoglasert løk og ramsløkaioli
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Frøya mid loin
300 g
Smør
½ ss
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ts
Sukker
½ ts
Restaurantsalat
50 g
Aioli med ramsløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 824 kcal
- Fett: 60 g
- Karbohydrater: 34 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bake laksen i ovnen med grønnsakene. Bruk steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Når temperaturen viser omtrent 50 grader, er fisken saftig og mør.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Fordel brokkoli- og blomkålbukettene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
Del hver av fiskeloinene i to eller tre biter, og krydre med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, til den nesten er gjennomstekt, men fortsatt har en mørkerosa kjerne. Ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter til den er litt myk, og tilsett balsamicovinaigretten, ½ ts smør og ½ ts sukker. La løken småkoke i 1–2 minutter.
Skyll salaten, og ha den over på et stort fat. Fordel de ovnsbakte grønnsakene og fisken over salaten. Legg over balsamicoløken, og topp med ramsløkaiolien.
Bon appétit!
Vel bekomme!