Vegetar
Indisk linsesuppe med koriander og yoghurt, servert med nanbrød og nøtter
4.26 (291)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Gulrot
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Grønne linser
1 boks
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Garam masala
½–1 pakke
Karri
½–1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Nanbrød
½ pakke
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
75 g
Peanøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 607 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pensle nanbrødene med litt smeltet smør med en gang de kommer ut av ovnen, for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og finhakk løken. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen, løken og gulrøttene. Stek grønnsakene i 1–2 minutter.
Tilsett garam masala-krydderet, karrien og linsene, og stek videre i 1 minutt. Ha i de moste tomatene, 2 dl vann, grønnsaksbuljongen og kokoskremen, og kok opp. La suppen småkoke under lokk i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Stek nanbrødene som anvist på pakken (se tips).
Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med korianderen, yoghurten og nøttene.
Nyt måltidet!
Vel bekomme!