Krydderstekt svinekam med kremet sitronpasta, servert med ovnsbakte cherrytomater og brokkolini
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Linguine
200 g
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Crème fraîche
150 g
Sitron
½ stk
Pastavann
½ dl
Cherrytomater
250 g
Brokkolini
150 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 859 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke tomatene på stekebrettet med brokkolinien for å spare oppvask. Riv gjerne litt parmesan over retten ved servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok pastaen som anvist på pakken. Spar på ½ dl av pastavannet når pastaen er ferdigkokt.
Ha cherrytomatene i en liten ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel brokkolinien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Ha den ildfaste formen med tomatene på en rist i nederst i ovnen, og plasser stekebrettet med brokkolinien over. Stek tomatene og brokkolinien i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med kryddermiksen og litt salt mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile på et skjærebrett eller en tallerken i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek hvitløken og spinaten i omtrent 5 minutter, til spinaten har falt helt sammen. Ha pastaen og ½ dl av pastavannet i stekepannen, og vend inn crème fraîchen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern, og ha det over pastaen. Smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen.
Topp sitronpastaen med kjøttet ved servering.
Vel bekomme!