Laktosefri
Stekte riskaker med ponzumarinert laks, lettsyltet agurk og mango, toppet med koriander og kimchiristede sesamfrø
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Frøya back loin
180 g
Ponzusaus
½–1 pakke
Agurk
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Reddiker
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Mango
½ stk
Chilimajones
½ pakke
Syltet ingefær
½–1 pakke
Kimchiristede sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 687 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke risen som en stor rispannekake. Bruk i så fall en tallerken som hjelp til å snu rispannekaken halvveis i steketiden. Kutt opp i "kakestykker" ved servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt laksen i tynne skiver, og bland lakseskivene med ponzusausen i en skål.
Skyll og kutt lange strimler av agurken med en potetskreller eller ostehøvel. Ha agurken i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og en klype salt.
Skyll reddikene, vårløken og korianderen. Skrell og kutt mangoen i terninger. Kutt reddikene og vårløken i tynne skiver, og grovhakk korianderen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Fordel den ferdigkokte risen i to pletter i stekepannen, og trykk dem litt ned. Stek risplettene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø.
Topp riskakene med den ponzumarinerte laksen, chilimajonesen, mangoen, den lettsyltede agurken, reddikene, vårløken og den syltede ingefæren. Strø over korianderen, og de kimchiristede sesamfrøene.
Vel bekomme!