Stekt seifilet i crème fraîche-saus og lun potetsalat med eple, servert med syltet agurk
4.13 (106)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- hvetemel
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Grønt eple
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Salt
½ ts
Eddik 7 %
3 ss
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Seifilet
325 g
Lett crème fraîche
75–150 g
Hvetemel
1 dl
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 774 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar eventuelle rester av den syltede agurken i kjøleskapet. Der holder den seg godt i 1 uke.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og del eplet i terninger. Ha eplet og sennepsvinaigretten i en bolle.
Ha ½ ts salt, 3 ss eddik, 3 ss sukker, kryddermiksen og 1 dl vann i en kjele. Kok på høy varme, til sukkeret er løst opp. Skyll agurken og skrell rødløken. Kutt løken og agurken i skiver. Legg løken og agurken lagvis i et sylteglass eller en serveringsskål. Hell over den varme laken, og la det hele stå på benken frem til servering.
Tørk og krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken i 1 dl hvetemel. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, og legg den over på en tallerken.
Ha ½ dl vann og crème fraîchen i stekepannen, og rør sammen til en saus. Ha fisken over i sausen. Gi fisken og sausen et raskt oppkok, og ta stekepannen av varmen.
Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og skyll dem raskt i kaldt vann. Del potetene i skiver. Ha potetene i bollen med epleterningene og sennepsvinaigretten, og smak til med salt og pepper.
Med ønske om et godt måltid!
Vel bekomme!