Vegetar
Sesam- og honningstekt halloumi
med tabbouleh, servert med krydret yoghurt4.23 (169)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Bulgur
125 g
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Halloumi
200 g
Honning
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 736 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små biter. Bland persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og den ferdigkokte bulguren i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra sitronen.
Ha yoghurten i en liten skål, og vend inn persilladen.
Strø sesamfrøene utover en tallerken, og vend halloumiskivene i frøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Skru ned til lav varme, og drypp honningen over halloumien.
Bre et tynt lag av den krydrede yoghurten på tallerkener ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien.
God middag!