Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med hoisinstekt sopp, mangosalsa og quinoa
3.92 (72)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- olje
Quinoamiks
125 g
Rødløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Aromasopp
200 g
Hvitløksfedd
1 stk
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Edamamebønner
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
½ bunt
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 647 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og smak til med saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha hvitløken og edamamebønnene i pannen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann.
Fordel quinoaen i to dype skåler. Fordel soppen, mangosalsaen og rødkålen i skålene. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen. Server chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!