Pizza med steinsoppesto, syltet rødkål og smørstekte kantareller, toppet med Grande Premium
20-30
Vegetar

Pizza med steinsoppesto, syltet rødkål og smørstekte kantareller, toppet med Grande Premium

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Syltet rødkål

rødkål
Rødkål
200 g
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss

Pizza bianca med steinsoppesto

lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½ glass
kantareller
Kantareller
100 g
grønnkål
Grønnkål
50 g
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk

Topping

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 919 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har balsamicoeddik, kan du gjerne bruke dette i den syltede rødkålen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Syltet rødkål: Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek rødkålen i 3–4 minutter, til den mykner. Ha i 1 ts sukker og 2 ss eddik, og stek videre i 1 minutt. 
  3. Pizza bianca med steinsoppesto: Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål. Børst soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er lett gyllen. Ta soppen av varmen, og vend inn grønnkålen. Smak til med salt og pepper.
  4. Pizza bianca med steinsoppesto, fortsettelse: Grovhakk valnøttene. Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel rødkålen over. Topp med kantarell- og grønnkålblandingen og valnøttene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter, eller til grønnkålen er litt sprø.  
  5. Topping: Topp pizzaene med Grande Premium-osten før servering. 
  6. Vel bekomme!