Glutenfri
Tacokrydret laksefilet og salat med tomat, mais og svart ris, servert med guacamole og tortillakrønsj
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
65 g
Fersk mais
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
Three spice
½ pakke
Lime
½ stk
Guacamole
150 g
Koriander
½ bunt
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 897 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke maisen i en stekepanne på høy varme med litt smør etter at den er ferdig trukket. Stek maisen i omtrent 2 minutter, til den er lett gyllen.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skru ned varmen på kjelen med det lettsaltede vannet til middels varme. Ta av bladene på maiskolben, og la maisen trekke i vannet i omtrent 15 minutter. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med tacokrydderet og litt salt.
Kutt maiskornene av kolben. Ha maisen, risen, tomaten og løken i en bolle. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen.
Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, guacamolen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server de til retten.
Vel bekomme!
Vel bekomme!