Tacokrydret laksefilet og salat med tomat, mais og svart ris, servert med guacamole og tortillakrønsj
Glutenfri

Tacokrydret laksefilet og salat med tomat, mais og svart ris, servert med guacamole og tortillakrønsj

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Svart ris
65 g
Fersk mais
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Three spice
½ pakke
Lime
½ stk
Guacamole
150 g
Koriander
½ bunt
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 897 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke maisen i en stekepanne på høy varme med litt smør etter at den er ferdig trukket. Stek maisen i omtrent 2 minutter, til den er lett gyllen.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skru ned varmen på kjelen med det lettsaltede vannet til middels varme. Ta av bladene på maiskolben, og la maisen trekke i vannet i omtrent 15 minutter. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.    
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med tacokrydderet og litt salt.
 Kutt maiskornene av kolben. Ha maisen, risen, tomaten og løken i en bolle. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen. 
 Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, guacamolen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server de til retten. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!